Ja se çfarë ka të veçantë ky Maserati MC12 Versione Corsa!

liridona 0

Maserati MC12 Versione Corse 2007 është një super makinë i pistave të ëndrrave të të gjithëve.

Kur keni më shumë para, ju keni disa opsione se si ta shpenzoni atë. Ju mund të shkoni në rrugën Bill Gates dhe të filloni një grup filantropik që përpiqet të kuruar AIDS-in dhe të trajtojë çështjet reale me të cilat ballafaqohet njerëzimi. Ju mund të shkoni në rrugën Elon Musk dhe të bëni, makina elektrike, dhe një raketë që mund të shkojnë në Mars.Maserati MC12 u kthye në ditën kur Ferrari dhe Maserati ishin në të njëjtën kompani dhe kështu u bazua në të njëjtën shasi si Ferrari Enzo dhe FXX. MC12 Corsa është bazuar në GT1, vetëm se ajo u ndërtua për njerëzit e pasur dhe jo për ekipe garash. Por gjithsesi, makinat janë praktikisht identike.

Ka të njëjtin motor V12 i aspiruar me 6,0-L, si GT1, i cili prodhon 745 kuaj fuqi – 122 kuaj më shumë sesa MC12 rregullisht, në rrugë. Zero në gjashtëdhjetë m/orë është bërë në vetëm 3.6 sekonda, me një shpejtësi maksimale prej 205 m/orë.Pjesa e brendshme e MC12 Corsa është e mbuluar në Alcantara më shumë se Maserati.

Nuk ka ajër të kondicionuar, radio, ose ndonjë gjë për të ndihmuar në mënyrë elektronike shoferin si kontrollin e stabilitetit ose frenat antibllokuese. Kjo makine u krijua gjatë një kohe kur këto gjëra elektronike u konsideruan “të papastra” dhe jo krejtësisht të domosdoshmedhe kjo është bërë për të parandaluar shoferin që mos të hutohet gjatë dhenies së makinës.

Vetëm 12 MC12 Corsas janë bërë ndonjëherë, dhe kanë të njëjtën ngjyrë: Blue Victory. Secili shitet fillimisht për 1.47 milionë dollarë amerikanë, që në dollarët e sotëm do të ishte më afër $ 1.74 milion.