Ja se cfare po ben Kia Motors America!

liridona 0

Kia Motors America po tërheq 294,756 automjete nga tregu amerikan per shkak te nje zjarri potencial ne motor.

Tërheqja nga tregu përfshin modelet Forte / Forte Koup, Optima Hybrid, Sorento, Soul dhe Sportage nga modelet e viteve 2013-2015, dhe Kia do të zëvendësojë motorët.

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut të Autostradave (NHTSA) thotë në raportin e saj se shkaku i problemit është “i papërcaktuar” por që tregtarët mund të zëvendësojnë motorët nëse është e nevojshme.

Automjetet e përfshira janë 2011–2013 Optima Hybrid, 2012 Sportage, 2012–2013 Sorento, 2012–2015 Forte dhe Forte Koup, dhe 2014–2015 Soul.

Kia Motors America dhe Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Rrugë (NHTSA) kanë njoftuar tërheqjen nga tregu te gati 295,000 automjeteve për një problem që mund të çojë në zjarr në pjesen e motorit. Raporti i NHTSA thotë se pronarët e modeleve potencialisht të prekura Kia duhet të jenë vigjilentë për “zhurmën e motorit,erën e karburantit, erën e djegies, rrjedhjen e vajit, tymin”.

Sidoqoftë, NHTSA nuk ka identifikuar ende ndonjë defekt prodhimi ose modeli, dhe Kia po i rikujton automjetet si një “masë parandaluese për të zbutur çdo rrezik zjarri”.

Kia do të njoftojë pronarët duke filluar nga 27 Janari 2021. Pronaret e automjeteve do të inspektojnë motoret e automjeteve të prekura, do të bëjnë riparime dhe potencialisht do të zëvendësojnë motorët. Kia gjithashtu synon të kryejë një axhornim të softuerit për të shtuar një Sistem të Zbulimit të Sensorit të Trokiturit sa më shpejt të jetë e mundur, dhe raporti NHTSA thotë se Kia do të sigurojë mbulim garancie 15-vjeçar / 150,000 milje për riparimet e nevojshme të motorit “për shkak te dëmtimit “. Kia gjithashtu do të rimbursojë pronarët për çdo shpenzim riparimi të bërë tashmë në lidhje me problemin, thotë raporti i NHTSA.