Ja se çfarë rezervon projekti “Artemis” i Audit!

liridona 0

Kreu i dizajnit të Audi, Marc Lichte, thotë se automjeti i ardhshëm autonom që do të dalë nga përpjekja e Projektit Artemis do të jetë një “revolucion”.

• Automjeti, që thuhet se do të quhet Landjet, do të ndërtohet në arkitekturën PPE që do të mbështesë automjetet elektrike të nivelit të lartë nga Audi, Porsche dhe Bentley.

• Ai pritet të zbulohet në 2024 dhe synon ofertat nga Tesla per udhëtimet në distanca të gjata.

Shefi e dizajnit Audi Marc Lichte në një intervistë tregon se si do të evoluojnë modelet e ardhshme të automjeteve të kompanisë falë fuqive elektrike. Në përgjigje, ai ndau edhe disa copa të tjera informacioni rreth Projektit Artemis. Makina e ardhshme “do të jetë një revolucion”, tha ai.

Automjeti në fjalë është në një segment super-premium, sipas projektuesit, dhe rasti i përdorimit të tij është udhëtimi në distanca të gjata. “Ne do të dalim me një koncept të ri radikal. Kjo makinë duket krejtësisht e ndryshme”, tha Lichte. Në thelbin e tij, do të jetë një automjet autonom që nuk do te kete nevojë për kontrolle.