Ja sesi e feston Ford ndërtimin e Mustang-ut të 10 milion-të!

liridona 0

Ford ka ndërtuar Mustang-un e vet të 10-milion-të që nga fillimi i modelit në vitin 1964. Ishte një mundësi për të dashuruarit  e Ford dhe Mustang për të festuar “Pony Car” portretin dhe vitet e 50-ta të saj të historisë.

Mustang 10-miliontë ishte një konvertueshme me një transmetim me gjashtë shpejtësi manuale.Të dy makinat kanë motorët V8 por  me një shenjë të vërtetë progresi, Mustang i ri ka 460 kuaj fuqi, ndërsa paraardhësi i tij ka pasur 164 kuaj fuqi dhe një transmetim automatik me tre shpejtësi.


Për të festuar momentin, pronarët Mustang u mblodhën në fabrikën Flat Rock, Michigan, që aktualisht ndërton makinën. Më shumë se 60 Mustangë u organizuan për të krijuar numrin”10,000,000″ në pjesën e zezë jashtë fabrikës.

Mustang fillimisht ishte konceptuar si një alternativë më elegante ndaj Falconit të Fordit, mënyrë kjo për të tërhequr blerësit më të rinj. Ky plan ka funksionuar: pasi gjenerata e parë Mustang u zbulua në Panairin Botëror të Nju Jorkut në 1964.

Pavarësisht disponueshmërisë së një motor V8, Mustang nuk ishte me të vërtetë sportiv në fillim. Por në vitin 1965, Ford u mposht nga Carroll Shelby për të krijuar Shelby Mustangin e parë, GT350.Vitet 60 gjithashtu e shndërruan Mustangin në një yll të filmit falë Bullitt.

Ashtu si me shumë makina të tjera amerikane,në vitet 1970 shumë makina zbritën nga froni i tyre.Kjo gjë ndodhi edhe me Mustang, pasi rregulloret e reja të karburantit dhe siguria e zbritën atë në një nivel të ulët të të gjitha kohërave.
Mustang 2005 miratoi stilin retro të frymëzuar nga origjinali i viteve 1960 dhe shumë më tepër përcaktoi stilin për të gjithë Mustangët.

This post is also available in: English