Ja sesi do të quhet makina më e shpejt nga McLaren!

liridona 0

Makina më e shpejtë e McLaren-it ka një emër. Makina e deri tanishme e njohur vetëm si BP23 (Bespoke Project 2, 3-vendësh) do të quhet Speedtail McLaren.

Emri evocativ, apo jo? Dhe interesant për McLaren, kjo nuk është një numërtim i numrave alfanumerik (si 675LT, P1, 720S) dhe nuk i referohet një shoferi të madh gara, si Senna.

Speedtail do të jetë në gjendje të ketë një shpejtësi maksimale më të lartë sesa 243mph të McLaren F1, falë karrocerisë së rrëshqitshme me bisht të gjatë të përmendur në emër, dhe kjo skulpturë mahnitese i është vënë në dispozicion të 106 blerësve.Ka nje kosto prej për 1.6 milionë dollar plus taksave u hodh para se makina të ishte shpallur zyrtarisht në fillim të këtij viti.

McLaren faturon Speedtail si një ‘hiper-GT’, duke shfaqur një makinë hibride benzinë-elektrike, por një kabinës me tre vendeqe ka motorin më luksoz te rrugës McLaren.

Ne do të shohim Speedtail zbuluar para fundit të vitit 2018.
Mendime mbi emrin?

This post is also available in: English