Jaguar Land Rover ndalon përkohësisht prodhimin e makinave, ja cili është shkaku

ardita 0

Prodhuesi më i madh i makinave në Britani ka njoftuar se do të ndalojë prodhimin për dy javë pasi kërkesa për automjetet e saj ka rënë.

Jaguar Land Rover (JLR) fajësoi dobësimin e kërkesës globale, i cili e çoi në vendimin për mbylljen e përkohshme të fabrikës së tij në Solihull nga 22 tetori. Kompania gjithashtu është përballur me rënien e shitjeve të makinave me naftë muajt e fundit.

JLR njoftoi se punonjësit do të paguhen edhe gjatë kohës që fabrika do të jetë e mbyllur si dhe porositë e klientëve pritet që të përmbushen sipas planit.

Shitjet e makinave të reja ranë 5.7 % në Britaninë e Madhe vitin e kaluar, si pasojë e rënies së besimit të konsumatorëve dhe bizneseve.

Zyrtari kombëtar i Kombeve të Bashkuara, Des Quinn, tha se ulja e kërkesës po dëmton industrinë e makinave në Mbretërinë e Bashkuar dhe zinxhirin e furnizimit.

This post is also available in: English