Jaguar XK120 i vitit 1953 në version elektrik, së shpejti arrijnë edhe modelet tjera klasike elektrike

ardita 0

Lunaz, një kompani e re britanike që merret me modifikimin e veturave, paralajmëron se së shpejti klientëve do t’u ofrojë disa versione elektrike të modeleve klasike britanike. Në mesin e këtyre modeleve klasike, është edhe Jaguar XK120 i vitit 1953.

Në këtë kompani, punojnë personat të cilat dikur kanë punuar edhe për Aston Martinin, Jaguarin dhe McLarenin.

Aktualisht, dihet se Jaguar XK120 i Lunazit do të ketë dy motorë elektrikë me kapacitet në total prej 375 kuajfuqi dhe bateri prej 80 kWh. Detajet tjera pritet të zbulohen së shpejti.

Pas këtij Jaguari, Lunaz do të ofrojë edhe Rolls-Royce Phantom V e vitit 1961 në version elektrik me baterinë prej 120 kWh, si dhe Rolls-Royce Silver Cloud të vitit 1956, po ashtu në version elektrik.

Të gjitha këto modele, ndër të tjera, do të vijnë me teknologjinë e mbushjes së shpejtë të baterisë, amortizatorët e rinj, sistemin e ri të frenimit, sistemin për argëtim dhe informim (infotainment), sistemin e navigacionit, kondicioner, sistemin e kontrollit të tërheqjes, etj.

Sa i përket çmimit, Lunaz njofton se këto modele do të kenë çmimin mbi 350,000 funte (rreth 400,000 euro) ndërsa porositë për ta do të fillojë t’i pranojë nga muaji i ardhshëm.