Jahti 100 milion dollarësh i Sadam Hussein-it. Luks marramendës!

Mariglen 0

Emëri i jahtit është Basrah Breeze i ndertuar në 1981 nga kompania Helsingor Vaerft për ish presidentin e Irakut, Sadam Hussein.

Kapiteni aktual thotë që, kur është ndertuar ka kushtuar 20 milion dollarë por tani, për të ndertuar një jahtë të tillë mund të kushtojë 100 milion dollarë. Superjahti është përdorur së fundmi për   qellime kërkimore nga Universiteti i Basrah’s Marine Science Center.

Kur është ndertuar përfshinte banjo të veshura me pllaka mermeri, kabina për një numer të madh të ftuarve dhe një suit presidenciale. Pavarësisht se është modifikuar për tu përshtatur nevojave të shkencetarve, ai ruan ende një pjesë të mirë ashtu siç ka qen.

Saddam Hussein në fakt, asnjeherë nuk arriti ta përdorte sepse kishte luft me Iranin kështu që ja dhuroj mbretit të Arabis Saudite Fahd bin Abdulaziz. Pas ndrrimit të disa pronarve dhe seancave ligjore, shteti Irakian arriti ta merrte prap në zotërim.

Disa nga kushtet që ofronte ishin suit presidenciale, dhoma ngrenjë, dhoma gjumi si dhe 17 dhoma më të vogla për të ftuarit. Gjithastu ka dhe 18 kabina dhe shihet qartë që në çdo detajë mbizotron ari.

This post is also available in: English