Jeni kurioz të shikoni disa nga krijimet më të shëmtuara në historinë e automjeteve?Foto

liridona 0

1.GM EV1

Nganjëherë edhe makina më e shëmtuar mund të jetë diçka me vlerë. Kjo makinë duket sikur është rasti i makinës më të shëmtuar.Një makinë shumë e vlefshme; një GM EV1. Një nga ato që duhej të ishte shkatërruar.Dhe kjo dallohet pse ”

Ka qënë një udhëtim historik për GM, duke u bërë vetura e parë elektrike për t’u shitur në tregun masiv.

Nund të jetë shumë e shtrenjtë,ama për shumë kritikë,ajo është shumë e shëmtuar.

2.U-PLATFORM MINIVAN

Me sa duket qëllimi i Minivans U-Platform ishte për të krijuar një mjet elegant dhe të përditësuar. Duke marr parasysh historikun e makinave, është goxha e sigurt të thuhet GM ka dështuar tmerrësisht shumë – sidomos me dizajnet. Midis këtyre minivans,përfshihen Chevrolet Lumina APV, Pontiac Trans Sport dhe Silhouette Oldsmobile.Mund te themi që ideja e projektuesit ka dështuar tmerrësisht kur kritikët e automobilave e krahasojnë këtë projekt me një fshesë me korrent.Fatkeqësisht kjo është shumë e saktë. CNBC rendit Trans Sport në mesin e makinave më të shëmtuar të të gjitha kohërave.

3.PONTIAC PURSUIT CONCEPT

Është një zog? Është një aeroplan? Jo, kjo është Pursuit Pontiac … Edhe një herë kjo fatkeqësi doli nga vitet ’80, një dekadë që me të vërtetë u mbyt nga GM me kaq lloje të automjeteve që goditën tregun me pamjen e tyre të shëmtuar. Një nga këto makina është dhe Pursuit Pontiac.

4.BISON CONCEPT CAR

Sipas kritikëve kjo makinë është frymëzim për konceptin e aeroplanëve dhe të anije kozmike.Një makinë e cila nuk arriti të merte pëlqimin e qoftë të njërit të kritikëve

Një dështim i vërtet,dhe se besojmë se mbas kësaj makine, dizenjuesi i saj do ketë guxuar më të prezantojë ide të tilla.

 

5.BUICK CENTURY CRUISER

Një koncept i një lloji tjetër që doli nga vitet ’60, qëllimi këtu ishte i qartë dhe ky qëllim ishte krijimi i një koncepti për të ardhmen.

Në brendësi makina dukej më shumë si një aeroplan në aspektin e strukturës së projektimit.

Fatmirësisht, kjo makinë mbeti një koncept sepse gjërat mund ti kishin kushtuar mjaft kompanisë së makinave.