Kamiona me sistem vetë-ngarje

Admin 0

Embark, bëri një nisje nga San Francisko dhe përfundoi një provë bregdetare për në bordin e gjysmë kamionëve të saj autonome, njoftoi kompania të martën. Nisja u bë nga Los Anxhelos në Jacksonville të Floridës, duke mbuluar rreth 2,400 milje pa u mbështetur në një shofer njerëzor në autostradë.

Sipas bashkë-themeluesit dhe CEO Alex Rodrigues, Embark tashmë ka integruar sistemet e veta të ngasjes në 5 kamionë. Ajo nuk prodhon automjetet e veta, por krijoi një sistem automatik që mund të integrohet në Peterbilt dhe ndoshta edhe në automjete të tjera.

 

Lini një Përgjigje