Kamionat elektrik të Tesla-s do të sjellin revolucion si në shpejtësi ashtu edhe në cilësi

armir 0

Kamionat elektrik të Elonit mund të kapin një shpejtësi fillestare nga 0-100km/orë vetëm për 20 sekonda dhe po flasim për pesha të rënda të cilat arrijnë deri në 36,500 kg.

Interesante është inovative është te bateria e këtyre kamionave të cilët me një karikim të vetëm mund të ecin deri në 800 kilometra. Kamionat fuqizohen nga 4 motorrë elektrikë të cilët janë vendosur në pjesën e pasme të kabinës.
Gjithashtu janë të pajisur me sisteme autopilot, etj.

Çmimi fillestar për një kamion të tillë është 180,000 dollarë ndërsa prodhimi flitet të filloj këtë vit.