A keni menduar ndonjëherë se përse xhamat e makinave kanë disa pika të zeza? Ja për çfarë shërbejnë

ardita 0

Besoj që çdo person ka vënë re disa pika të vogla ngjyrë të zezë që ndodhen në skajin e xhamit të makinës. Për çfarë shërbejnë ?

Përgjigjja për këtë mister është shumë  e thjeshtë, ato pikat e zeza në skajet e xhamit quhen “frit”.  Frit është një boje e pjekur me qeramikë e vendosur në skajet e xhamit, e cila është e pamundur të hiqet.

Këto pika të zeza mbajnë xhamin në vend dhe veprojnë për të parandaluar rrezet ultravjollcë të diellit. Ato shërbejnë në shpërndarjen e barabartë të temperaturës, duke minimizuar çdo deformin të mundshëm.

Pikat e zeza që ndodhen afër pasqyrës ndihmëse në mes të xhamit të përparmë, ndihmojnë që dielli të mos ia pengojë sytë shoferit gjatë drejtimit të makinës. 

Lini një Përgjigje