Këta mikro rrobota do të ndihmojnë në ruajtjen e motorrave të avionave

armir 0

Këta rrobota të vegjël do të përdoren për ti bërë inspektimet e motorrave të avionave më shpejt dhe më lirë.

Prodhuesi i motorrave të avionave Rolls-Royce ka krijuar rrobotë të vegjël në mënyrë që të inspektojnë në brendësi të tyre më lehtë. Kompania ka bashkëpunuar me stafin akademik të Institutit Wyss në Universitetin e Harvardit për të krijuar këto rrobotë të vegjël. Midis tyre, të dyja organizatat kanë krijuar rrobota të vegjël si merimanga me qellimin që futen në hapësira të vogla në brendësi të motorrit.

Mbasi rrobotët e vegjël të jenë vendosur në qendër të motorrit nëpërmjet një tubi si gjarpër, Rolls Royce shpreson që ato do hyjë në pjesët më të vështira dhe më të vogla për tu arrirë dhe do dërgojnë të dhena në kohë reale nëpërmjet videos.

Ideja është që kjo teknologji do lejojë që isnpektimet të jenë me të shpejta dhe nuk do të ketë nevojë që motorri të zhvendoset nga avioni. Kjo gjë do të reduktonte koston dhe kohën që do duhesh për të inspektuar një motorr.

This post is also available in: English