Këto 14 kompani dominojnë tregun në industrinë e automobilave!

liridona 0
Ka shumë mundësi që ju të zotëroni një makinë të prodhuar nga këto kompani.
Industria automobile ka përjetuar rritje të pabesueshme gjatë viteve të fundit. Vëtëm në SHBA, konkurrojnë më shumë se 30 brande makinash me më shumë se 17 milion automobila të shitur cdo vit.
Në botë, ka akoma më shumë marka që shesin gjithcka, duke filluar nga makinat më ekonomike deri te makinat miliona dollarëshe.
Por kjo lloj industrie është akoma më e konsoliduar, ku një pjesë e vogël e kompanive të mëdha zotërojnë pothuajse të gjitha markat më të njohura të makinave në botë.
Ky grafik nuk përfshin të gjitha kompanitë e makinave dhe të gjitha markat. Në fakt është një paraqitje e kompanive të mëdha që kanë influencë të madhe në tregun e automobilave.
Si pasojë, markat e njohura si McLaren, Mazda, Subaru, dhe Tesla nuk janë të përfshira në këtë grafik sepse nuk i përkasin ndonjërës prej këtyre kompanive të mëdha.

This post is also available in: English