Kjo kamioçinë elektrike mund të përshkojë 650 kilometra pa u karikuar dhe ka 750 kuaj fuqi (video)

armir 0

Ky mjet është i pari në botë i llojit të tij sepse është një kamioçinë aventuriere elektrike.

Modeli R1T është krijuar nga kompania Rivian dhe kjo makinë mund të ecë për më shumë se 650 km pa u karikuar fare.
Arrin një shpejtësi nga 0-100km/orë për vetëm 3 sekonda dhe ka një motorr 750 kuaj fuqi.

Çmimi fillestar i këtij modeli është 61 500 dollarë.

https://www.youtube.com/watch?v=NB-UqB59otU