Kjo Plymouth Superbird 1970 tashmë është në shitje! Ja çmimi i saj!

liridona 0

Një 1970 Plymouth Superbird është në shitje tani me një krah të pasëm që i bën të gjitha makinat moderne të kenë zili.
Eshtë fakt: sa me mire të jetë marmita, aq me mire është makina. Ky lloj mentaliteti është arsyeja pse super makinat e Lamborghinit, të Porsche dhe të Paganit kanë krahë gjigantë të pasmë edhe nuk kanë absolutisht nevojë për ta.


Bazuar në suksesin e Runner Road Plymouth, Superbird ishte në thelb e njëjta makinë, por me një kon me aerodinamikë të pajisur në pjesën e përparme dhe një krah të pasme. Nëse po pyesni veten pse kjo makinë duket si një avion luftarak nga vitet 60,përgjigjia eshte emri i projektuesit të saj: ish shkencëtarin e raketave John Pointer.


Edhe pse Superbird në fakt fitoi garën e tij debutuese në 1970 Daytona 500, ajo nuk pati shumë sukses.
Nese doni të dini çmimin e kësaj makine, ai është 209,999 dollarë.

This post is also available in: English