Kujdes! 4,8 milion makina duhet të kthehen për servis. Ja modelet dhe difekti që kanë.

Mariglen 0

Me datë 25 maj, FCA(Fiat Chrysler Automibiles), Grupi i kompanive të prodhimit të makinave që përfshinë disa marka të njohura, nxorri një njoftim ku u bënte thirrje të gjithë përdoruesve që kanë hasur problem me cruise control, mos e përdorin më atë.

FCA po tërheq makinat për shkak të një difekti  në modulin e kontrollit te sistemi i tranmisionit. Me saktë problemi shfaqet në qoftesë ndodh qarkë i shkurter në rrjetin elektrik të makinës nderkohë që cruise corol është aktiv dhe makina ndodhet në fazë akselerimi për të kapur shpejtësin e rregjistruar. Në këtë rast drejtuesi, për shkak të problemit, nuk mund të fike cruise conrtrol.

Si të vproni në këtë rast?

Sipas FCA, duke shtypur frenat do arrini të ngadalësoni përkohesisht akselerimin. Ose mund të vendosni marshin në folje dhe ta ndaloni makinen. Kur makina ka ndaluar dhe marshi është vendosur të “Park” atëherë crusie control fiket.

Rasti që mund tju ndodhe ky difekt është i veçant por FCA ka kërkuar kthimin e makinave për të parandaluar edhe mundësin më të vogel për të shkaktuar aksident.

Modelet që e kanë këtë difekt janë ato amerikan me kamio automatike dhe motorr benzinë.

 • 2015-17 Chrysler 200 sedan
 • 2014-18 Chrysler 300 sedan
 • 2017-18 Chrysler Pacifica minivan
 • 2015-18 Dodge Challenger coupe
 • 2014-18 Dodge Charger sedan
 • 2014-18 Dodge Journey SUV
 • 2014-18 Dodge Durango SUV
 • 2014-18 Jeep Cherokee SUV
 • 2014-18 Jeep Grand Cherokee SUV
 • 2018 Jeep Wrangler
 • 2014-19 Ram 1500 pickup
 • 2014-18 Ram 2500 pickup
 • 2014-18 Ram 3500 pickup
 • 2014-18 Ram 3500 cab chassis
 • 2014-18 Ram 4500/5500 cab chassis

This post is also available in: English