Ky është aeroplani i parë elektrik në botë

armir 0

Ndërsa revolucioni i makinave elektrike vazhdon, duket se kjo ka prekur edhe avionët.

Në ekspozitën Paris Air Show këtë javë, prodhuesi izraelit i aeroplanëve zbuloi Alice, aeroplan i pari në botë plotësisht elektrik.

Alice me formë të pazakontë, në bordin e së cilës mund të qëndrojë deri në nëntë pasagjerë, do udhëtojë me një bateri litium-ion, që udhëton 1046 km në lartësinë 3 km dhe me 444 km/h.