Ky garazh makinash është një parkim gjigand robotik

armir 0

Eco Park është një sistem parkimi robotik nëntokësor i ndodhur në Japoni.
Në brendësi mund të mbajë rreth 70 makina dhe më interesantja është që duhen vetën 25 sekonda që makina të futet brenda.

Eco Park është krijuar nga Giken LTD për të ndihmuar në kursimin e hapsirave në qytetet e mbipopulluara.
Dhe parkimi i makinës është shumë i thjeshtë, vetëm duhet të vendosi një kartë dhe një makineri do kujdeset vetë për parkimin e makinës tuaj.
Më pas për ta marë makinën, thjesht duhet të fusni kartën dhe do e keni makinën te këmbët për rreth 2 deri në 4 minuta.

Gjithashtu ky garazhd nëntokë është kundër tërmeteve, pra e mbron makinën nga tërmetet.

This post is also available in: English