Ky Nissan 240ZG është makina që ju duhet në jetë!

liridona 0

Kjo makinë këtu shënon kapitullin e parë në udhëtimin e nderuar të Nissan përmes një filozofie të tillë sportive coupe: Nissan 240Z mjaft i këndshëm.

Konkretisht, një Nissan 240ZG, ku ‘G’ është për ‘Grand’. Kjo i referohet statusit të homologimit të grupit 4 të këtij automjeti. Ajo u ndërtua vetëm për Japoninë dhe bëri një Fairlady, një version i të cilit fitoi Serinë Fuji Grand Champion në vitin 1972.

Pra, ka origjinë garash. Dhe stil. 240s kanë qenë gjithmonë gjëra të bukura, por kjo në veçanti,është e shkëlqyeshme në ngjyrë të purpurt.
Është me sa duket “i mirënjohur” në qarqet e koleksionistëve të makinave japoneze, dhe në vitin e lindjes së tij – 1972 – u është dorëzuar një blerësi të ri në Tokio. Nuk na është thënë shumë për historinë e saj.

I është nënshtruar një “rinovimi” të plotë dhe gjithashtu përmban disa pjesë origjinale. Rrotat janë zhvendosur për njësitë “Watanabe”.
240ZG do të ofrohet për ankand në dyqanin Monterey të RM Sotheby më vonë këtë vit.

[Best_Wordpress_Gallery id=”186″ gal_title=”n”]

  

This post is also available in: English