Lamborghini Aventador SVJ një nga makinat më të shpejta në botë.

Admin 0

Pas shumë muajsh fotosh, spekulimesh dhe thashethemesh Lamborghini më në fund prezantoi modelin Aventador SVJ gjatë Pebble Beach Show në Kaliforni. Modeli SVJ është modeli më i fuqishëm i SV. Lamborghini në Pebble Beach prezantoi një model të veçantë SVJ63 në nder të vitit të krijimit të kompanisë Lamborghini në vitin 1963.

Motorri V12 i Lamborghini SVJ është motorri V12 më i fuqishëm i ndërtuar ndonjëherë nga një kompani italiane duke prodhuar 770 kuajfuqi. SVj arrin nga 0-100 km/h vetëm në 2.8 sekonda dhe nga 0-200 km/h vetëm në8.6 sekonda. Shpejtësia maksimale e kësaj supermakine është 350 km/h. Pirelli gjithashtu ka krijuar gomat P Zero Corsa posaçërisht për këtë makinë. Por SVJ nuk është përmirësuar vetëm në fuqi dhe shpejtësi por edhe në sistemin aerodinamik. SVJ ka gjenratën e dytë të Aerodinamica Lamborghini Attiva(ALA) e cila e bën makinën shumë të shpejtë.

Shitjet e SVJ do të nisin në fillim të vitit 2019 me çmimin e një makinë që është 517,700$. Lamborghini do të ndërtojë vetëm 963 makina gjithsej dhe vetëm 63 prej tyre do të jenë Lamborghini SVJ 63.

This post is also available in: English