Land Rover Discovery nuk do të prodhohet më në Angli, ja në cilin shtet do të shpërngulet fabrika,

liridona 0

Qindra britanikë kanë humbur vendet e punës, pasi modeli Discovery elektrik i Land Rover do të prodhohet në një vend tjetër.

Land Rover ka njoftuar se prodhimi i Discovery SUV do të zhvendoset nga fabrika e tij në Solihull në objektin e ri të firmës në Nitra, Sllovaki. Ky veprim do të lejojë Land Rover të rizhvillojë objektin e saj në Solihull për një brez të ri të makinave të elektrizuara.

Zhvendosja e prodhimit të Discovery në vendin e ri në Sllovaki, i cili do të jetë në fillim të vitit 2019 do të rezultojë në ‘disa qindra’ humbje të vendeve të punës në mesin e punëtorëve të agjencisë, konfirmoi prodhuesi më i madh i makinave në Mbretërinë e Bashkuar. Shkurtimet vijnë në krye të 1,000 humbjeve të vendeve të punës të bëra më parë këtë vit për shkak të rënies së kërkesës për automjetet me naftë në JLR.

Zëdhënësi i JLR tha: “Vendimi për të zhvendosur Landover Rover Discovery në Sllovaki dhe humbjet potenciale të disa punonjësve të punësuar në Britani të Madhe është një gjë e vështirë, por është pjesë e strategjisë sonë afatgjatë të prodhimit kur transformojmë biznesin tonë globalisht. ”

Sapo të ndërtohetvendi në Solihull do të jetë gjenerata e ardhshme e Range Rover dhe Range Rover Sport, e cila do të bazohet në një platformë të re elektrizuar. Prej vitit 2020, të gjitha produktet JLR do të ofrohen me një formë të elektrifizimit, qoftë kjo hibride, hibride plug-in ose elektrike.

“Ky investim i rëndësishëm dhe modernizimi i teknologjisë në Solihull për të akomoduar gjeneratën tonë të ardhshme të modeleve Land Rover anije dhe rikonstruksioni i uzinës tonë Halewood për Evoque tjetër, është dëshmi se ne mbetemi të angazhuar si në Mbretërinë e Bashkuar dhe në transformimin dhe rritjen e kompanisë,” tha JLR.