Lexus ES është duke ardhur në Britaninë e Madhe! Madhështore!

liridona 0

Ka shumë makina të mira, në sallone te ndryshme – si BMW 5 Seria, Mercedes E-Class dhe Volvo S90, por Lexus GS kurrë nuk ka qenë me të vërtetë një prej tyre. Por ndoshta gjërat janë gati të ndryshojnë, sepse Lexus po “vret” GS dhe zëvendëson atë me këtë: ES, një makinë që premton shume me “dizajn më dinamik të jashtme” dhe “performancë edhe më të mirë lëvizëse”.

Kjo është në të vërtetë brezi i shtatë i ES, por i pari që do të sillet në Britani të Madhe. Është ndërtuar mbi një platformë të re të përparme të timonit (GA-K) që jep më shumë hapësirë,më shumë liri për projektuesit e Lexus për të krijuar një “siluetë të veçantë”.

Lexus nuk ka lidhje me naftën, kështu që në Britani modeli kryesor do të jetë ES300h, i cili bashkohet me një motor benzinë ​​me katër cilindra të ciklit Atkinson me 2.5 litra me një motor elektrik të vogël për 215 kuaj fuqi dhe pretendon 60.1mpg. “ES është më i aftë të imitojë ndjenjën dhe shpërndarjen e energjisë të një makine standarde të benzinës”.

This post is also available in: English