Makinë “muskuloze” por jo aq e mirë! Ja se cila është!

liridona 0

Dizajnerët dhe inxhinierët punuan në mënyrë të vazhdueshme në një Mustang “reinvented”, duke imituar versionin e parë, për të bërë të mundur hyrjen tradicionale tradicionale të modelit gjatë vjeshtës së vitit 1973.Mustang II i ri u kthye në një madhësi më afër modelit të vitit 1965, dhe fitoi Motor Trend Car të Vitit.Mustang II ekonomik u bë popullor për konsumatorët pothuajse në të njëjtën kohë me përvojën e tyre me racionimin e benzinës që ishte pjesë e krizës së naftës në vitin 1973.

“Ashtu si Mustang origjinal ishte bazuar në komponentët e zakonshme Falcon, Iacocca,kompania vendosi të përdori disa nga pjesët e Ford Pinto-s të ri-për-1971 si bazë për Mustang.Mustang i ri u pa si një makinë “fun-to-drive”, por “në realitet ajo ndau bazat e saj me … Pinto.Mustang II ka kryer përmirësime në trajtimin dhe inxhinierinë, performanca e tij ishte e krahasueshme me produktet bashkëkohore të Detroit.

Konkurrentët gjithashtu përfshinin Toyota Celica dhe Datsun 240Z. Shitjet e këtyre importeve tërhoqën më pak se 100,000 konsumatorë në vitin 1965, por nga 1972 kërkesa ishte rritur.

“Atraktiviteti i gjithanshëm i modelit Mustang II u ndikua nga ndërtuesi i trajnerit Ghia të Italisë, i cili ishte marrë kohët e fundit nga Ford.

This post is also available in: English