Markat më të mira dhe të këqija të makinave për vitin 2019

liridona 0

Consumer Report publikon raporte në detaje të makinave të reja çdo vit. Vlerësimi për markat më të mira dhe të këqija të makinave bëhet në bazë të testimeve në rrugë. Gjithashtu studiohen kënaqësia dhe besueshmëria e prothuajse 34,000 pronarëve, si dhe vlerësimi i sigurisë.

Genesis, marka luksoze e Hyundai, vjen në vend të dytë. Makina ka 80/100 pikë, dhe ndiqet nga Porsche me 79/100 pikë.

Markat më të këqija të makinave që morën shumë pak pikë në vlerësim ishin Fiat dhe Jaguar, secila me 44/100 pikë. Disa nga problemet e Fiat erdhën për shkak të problemit me sistemin e informacionit të Fiat Chrysler. Një problem tjerër gjithashtu u has me transmetimin automatik, i cili pakësoi pikët e markës Chrysler dhe Dodge.

Marka të tjera që po vuajnë probleme të ngjashme janë Land Rover me 48/100 pikë dhe Mistubishi me 49/100 pikë.