Me një mbushje, Porsche Taycan mund përshkojë rrugë më të gjatë se që është thënë më herët

liridona 0

Autoriteti që kontrollon autonominë e veturave, duket se e ka gabim vlerësimin për Taycan

Kur EPA bëri të ditur autonominë e Porsche Taycan, të dhënat nuk ishin aspak të pëlqyeshme dhe larg atyre të makinave të reja që mbushen me rrymë

Ishte thënë se kjo makinë arrin 323 me një mbushje të vetme, derisa Turbo S, ishte edhe më e dobët pasi mund të arrinte vetëm 308 kilometra. Këto të dhëna, krahasuar me Tesla Model S që arrin 560 deri në 600 kilometra në orë, lënë shumë për të dëshiruar.

Derisa në këtë pikë, mund të thuhet se Porsche Taycan është një makinë e dobët, ngasja e disa makinave dhe kontakti me shoferët e zakonshëm tregon ndryshe.

Nëse kjo makine vozitet me më shumë kujdes, del se mund të përshkojë rrugë më të gjatë se që është thënë më herët, me vetëm një mbushje. Prej 354 deri në 370 kilometra në orë, apo në kushtet dhe vozitjen më të kujdesshme, deri në 480 kilometra, bazuar në gjetjet e reja.

Ka pasur edhe raste tjera, kur Porsche i ka fshehur kapacitetin e makinave, që ka dalë se kanë qenë më të shpejta se që ishte thënë dhe dilnin të jenë edhe më të mira.