Mercedes-AMG E53 është tashmë këtu! Epoka e AMG E43 mbaroi!

liridona 0

E pra kjo makinë ishte jetëshkurtër. Pak më shumë se një vit doli në skenë AMG E43 e cila është braktisur tashmë nga grupi i Merc dhe zëvendësohet me E53.

Ajo duket sikur është pak a shumë e njëjtë me makinën që zëvendëson, por ka një diferencë me 396 kuaj fuqi, 3.0 litra bi-turbo V6.

Ashtu si 43 është e gjitha me rrota dhe ka një shpejtësi automatike me nëntë shpejtësi.

Motori i ri jep një shpejtësi maksimale 155 m/h dhe 0-62 m/h në 4.5 sekonda – disa të dhjetat më të shpejta se 43.

‘EQ Boost’ gjenerator ndërmjet motorit dhe transmetimit – jep një nxitje momentale prej 22 kuaj fuqi.

Çmimet fillojnë nga 61,835 £ në 63,835 £ – gati të njëjtat shuma si C63.

This post is also available in: English