Mercedes Benz me shkurtime, do të pushojë 1000 njerëz nga puna

armir 0

Mercedes-Benz po planifikon të kursejë 1.65bn € duke prerë më shumë se 1.000 vende pune. Gjigandi gjermani automobilave po has mjaft vështirësi duke u përpjekur të bëjë investime të mëdha në teknologjinë e automjeteve elektrike, prioritet i cili kërkon edhe më shumë fonde.

Prodhuesit e automjeteve në të gjithë botën po shpenzojnë miliarda për zhvillimin e automjeteve elektrike me bateri, por në të njëjtën kohë shitjet e motorëve me djegie të brendshme po bien dukshëm përballë dobësisë ekonomike dhe skandaleve mbi emetimet e karbonit.

Fabrika e automjeteve “Premium” të Mercedes-Benz do të ketë pjesën më të madhe të shkurtimeve të punës, tha të enjten kompania e saj mëmë, Daimler, me shkurtime prej 1 miliardë euro nga fatura e pagave të punonjësve e pritur deri në vitin 2022. Menaxhimi dhe kontraktorët do të preken veçanërisht, ndërsa sektori i prodhimit të furgonëve dhe kamionëve së bashku do të ulin 650 milion € shpenzime në staf dhe kosto të tjera.

Daimler tha se kjo do të mbështesë investimet në pronë, uzina dhe pajisje dhe në hulumtime dhe zhvillim në nivelet aktuale, me plane për të zvogëluar investimet në planin afatmesëm.

Prodhuesit e automjeteve janë në prag të një periudhe kryesore në tranzicionin e largimit nga përdorimi i karburanteve fosile, me rregulla të rrepta mbi emetimet e dioksidit të karbonit që hyjnë në fuqi më 1 janar.

Në garën globale për elektrifikimin, Daimler përballet gjithashtu me perspektivën e kostove të mëtejshme ligjore në lidhje me shkeljet e pretenduara të rregullave të emetimeve të karbonit. Skandali mbi teknologjinë e mashtrimit të gazrave me naftë ka prekur edhe makinën prodhuese rivale, Volkswagen.