Prodhuesi i makinave gjermane ka publikuar fotografi ku tregon makinën elektrike të ardhshme nga Daimler.

Mercedes EQA është vëllai i kompaktit elektrike SUV GLA, shkruan Mercedes në një shkrim në Twitter. EQA ka sistemet më të fundit të ndihmës për shoferin, efikasitet të lartë dhe rehati në lëvizje, si dhe një sistem të përshtatshëm të karikimit.

EQA do të prezantohet vitin e ardhshëm.

https://twitter.com/MercedesBenz/status/1206982421679419393/photo/1

Siç shihet nga informacionet e mëparshme, bateria e EQA duhet të ketë një kapacitet prej 60 kWh, e cila duhet të lejojë një interval prej 400 kilometrash. Fuqia maksimale e motorit elektrik duhet të jetë rreth 200 kW (rreth 270 kf).

Mercedes është ende mjaft i mbyllur në detaje tjera të EQA-s. Sidoqoftë, makina elektrike duhet të jetë ende në treg në vitin 2020. Gama e çmimeve duhet të jetë rreth 40,000 euro.

Vetëm disa ditë më parë, Daimler njoftoi se hedhja në treg e SUV-së së saj të parë elektrike – Mercedes EQC – në SHBA do të shtyhet për një vit. Orari i ri justifikohet nga kërkesa e lartë në Evropë.

Daimler fillimisht dëshiron të përqëndrohet në furnizimet në tregjet e saj të shtëpisë dhe do të fillojë vetëm jashtë shtetit në 2021, sipas një deklarate. Fokusi i kërkesës në Evropë është një vendim strategjik.

Në Evropë Daimler jep çmimin për Mercedes EQC në 75.500 euro. Në SHBA, SUV elektrik thuhet se është në dispozicion nga 67.900 dollarë.