Mercedes shtyn hedhjen në treg të E-SUV për në vitin 2021

ardita 0

Konsumatorët në SHBA duhet të jenë të durueshëm. Kjo pasi që Mercedes EQC elektrik do të dalë në treg vetëm në vitin 2021.

Ndërsa SUV elektrik nga Daimler është tashmë në dispozicion në Evropë, hedhja në treg në SHBA do të shtyhet për një vit.

Kjo dalje më vonë justifikohet për shkak të kërkesave të larta në Evropë.

Në 2021 bota e makinave elektrike do të duket ndryshe. Megjithatë, në vitin e ardhshëm 2020, shumë vetura të reja elektrike do të hyjnë në treg.

Derisa EQC të bëhet i disponueshëm në Shtetet e Bashkuara, situata e tregut dhe konkurrenca do të jenë krejtësisht të ndryshme.

Kjo mund ta bëjë më të vështirë për Daimler elektrik që të fitojë një themel në tregun e rëndësishëm amerikan.

Të dhëna teknike të Mercedes EQC

Gama e EQC është midis 445 dhe 471 kilometra sipas Daimler, dhe vetëm 417 kilometra sipas WLTP. E-SUV Mundësohet nga dy motorë elektrikë, të cilët së bashku gjenerojnë një prodhim prej 300 kW (408 kf) në rrugë. Kapaciteti i baterisë është 80 kWh, fuqia maksimale e karikimit 110 kW.

Në Evropë Daimler pritet të kushtojë deri në 75.500 euro, ndërsa në SHBA, SUV elektrike thuhet se është në dispozicion nga 67.900 dollarë.