Modelin Macan edhe për një kohë, Porsche nuk do ta kthejë në makinë që mbushet me rrymë

liridona 0

Sistemi me djegie të brendshme, vazhdon të jetë ende brenda kësaj makine

Lansimi i Porsche Taycan, ka qenë një befasi për të gjithë ata që i pëlqejnë makinat që mbushen me rrymë, por me çmimin prej mbi 100 mijë eurove, mund të thuhet se kjo makinë nuk do të shitet në masë të madhe

Kjo është arsyeja, pse Porsche nuk planifikon ta bëjë edhe modelin Macan një makinë që mbushet tërësisht me rrymë edhe pas dy vitesh.

Brenda kësaj makine, do të vazhdojë të jetë motori me 2.0 litra, si dhe një tjetër elektrik, që e ndihmon atë, por jo të jetë një makinë me bateri.

Në këtë formë, pritet të mbetet deri në vitin 2024, derisa makinat elektrike të jenë edhe më të popullarizuara dhe shpenzimet për prodhimin e tyre të jenë më të lira.

Të gjitha planet, për transformimin e makinave që të mbushen me rrymë, Porsche pritet t’i ndalojë edhe për një kohë, vetëm shkaku i çmimeve të larta që duhet vendosur për to.

Burime brenda Porsche, bëjnë të ditur se sistemi i funksionimit me djegie të brendshme, mund të zgjatë edhe më shumë.