Motori elektrik i Audi e-tron i shpjeguar (Video).

liridona 0

Në një nga videot promocionale të Audi e-tron, prodhuesi gjerman shkurtimisht prezanton motorin elektrik me fuqi elektrike dhe kamio me një marsh të vetëm.

Inxhinieri i Audi Joachim Doerr flet për përdorimin e magnetëve jo të përhershëm dhe ftohjen efikase për të siguruar përshpejtim maksimal të përsëritshëm (15-20 herë radhazi).

 

Zhvillimi i Audi e-tron filloi pesë vjet më parë. Karakteristikat e Audi e-tron janë:

 1. 0-100 km/h për 5.7 sekonda
  2. Shpejtësia maksimale 200 km/h
  3. Deri në 417 km nën ciklin WLTP
  4. Bateria 95 kWh (36 module qelizore, secili modul është i pajisur me 12 qeliza, tensioni nominal 396 Volt)
  5. Pesha e baterisë: 700 kilogram
  6. Dual-motor me të gjitha gomat aktive – deri në 300 kW në S mode, ose deri në 265 kW në D mode. Motori i përparmë 135 kW, motori i pasëm 165 kW (S mode)
  7. DC karikim i shpejtë deri në 150 kW: 0-80% për 30 minuta