Motorri më i vogël në botë që mban dhe rekordin Guinness

armir 0

Motorri më i vogël në botë është ndërtuar nga suedezi Tom Wiberg. Motorri i vogël i quajtur ‘Smalltoe’ është i gjatë vetëm 6.48 cm dhe peshon 1 kilogram. Motorri i kësaj paisje është i fuqishëm duke prodhuar kështu 0.3 kuaj fuqi dhe kap një shpejtësi prej 2 km/orë.

Rekordi u regjistrua kur krijuesi i motorrit Tom Wiberg e ngau për 10 metra dhe në fakt kjo gjë e vërtetoi që ky mjet apo paisje në të vërtet është një motorr i vogël. Wiberg është çertifikuar si mbajtës rekordi Guinness në vitin 2003.

This post is also available in: English