Nasa krijon rrotën pa ajër për në Hënë dhe në Mars

armir 0

Kjo rrotë është zhvilluar në qendrën kërkimore të Nasas dhe është krijuar për të ndihmuar në ngarkesat e rënda por gjithashtu të jetë e përshtatshme për terrenet e vështira që ndodhen në Hënë dhe Mars.

Rrota konsiston në qindra tela metalikë të thurur së bashku duke krijuar kështu një rrjetë fleksible për gomën. Rrjeta është si një dyshek, rikthehet përsëri në strukturën e saj atomike të mëparshme.
Është e përshtatshme ndaj terreneve të vështira si rëra apo shkëmbinjtë, madje pa u dëmtuar fare.

Nasa shpreson që kjo rrotë e rikrijuar prej tyre të jetë një ndihmë e madhe lëvizjeje në terrenet hapsinore por gjithashtu pse jo, ti përshtatet dhe makinave në tokë.

This post is also available in: English