Në vitin 2021, del në treg BMW i4…

liridona 0

Në 2021 do të dalë në qarkullim BMW i4, sipas Harald Krüger, CEO i prodhuesit të mirënjohur, në Paris Motor Show.

Siç kemi përmendur tashmë, automjetet elektrike janë në qendër të vëmëndjes dhe BMW nuk mund të mungonte.

BMW i4

Përveç i4, kompania ka në projekt një total prej pesë automjeteve elektrike që priten të dalin në treg nga 2021. i3 është tashmë në dispozicion për blerje dhe MINI Electric do të dali në treg vitin që vjen. iX3 pritet në vitin 2020 dhe iNext pritet të jetë në treg të njëjtën periudhë si i4 në vitin 2021.

Sipas BMWBlog, edhe pse iNext vjen me shumicën e teknologjisë që kanë modelet elektrike, publiku do të jetë më entuziast për i4, një zgjidhje financiare më e përballueshme.

Sa i përket karakteristikave të saj, dimë se do të jetë një mjet i lehtë bazuar në materialet e saj speciale, do të ketë një distancë përshkimi prej rreth 700 km.

Duhet theksuar se BMW pritet të ofrojë në treg 25 plug-in hibride (PHEV) deri në vitin 2025 dhe 12 plotësisht elektrike.

BMWBlog llogarit se ky model do të jetë një version tërësisht elektrik i Serise 4 Gran Coupe, me detaje dhe nga katër dyershi elektrik i Vision Dynamics Concept Car i cili bëri paraqitjen e saj në Motor Show në Los Anxhelos në vitin 2017.