Nikola Motor zbulon kamionin e ri me hidrogjen të projektuar posaçërisht për Evropën

ardita 0

Javën e kaluar prodhuesi i kamionëve amerikanë ‘Nikola Motors’ zbuloi versionin e tretë të kamionit të tij me hidrogjen, i cili është i projektuar veçanërisht për Evropën.

Kamioni i ri quhet ‘Nikola Tre’ dhe nuk lëshon gazra të dëmshme në atmosferë. Testimi i saj pritet të fillojë në Norvegji, rreth vitit 2020 me prodhimin e planifikuar për vitin 2022 apo 2023.

Nikola është gjithashtu në fazat e planifikimit paraprak për të identifikuar vendodhjen e duhur për objektin e saj evropian të prodhimit. Akoma nuk dihet çmimi i saj.

Firma po punon me kompaninë norvegjeze ‘Nel Hydrogen’ për të furnizuar stacionet e karburantit me hidrogjen në SHBA. Ai planifikon të ketë më shumë se 700 stacione hidrogjeni në të gjithë SHBA-në dhe Kanadanë deri në vitin 2018.

“Ne do të punojmë me Nel për të siguruar burime për strategjinë tonë të rritjes evropiane,” tha në një deklaratë Kim Brady, shefi i financave të Nikola. “Ne kemi shumë punë përpara nesh, por me partnerët e duhur, ne mund ta arrijmë atë.”

This post is also available in: English