Nikola prezanton makinën e saj elektrike

ardita 0

Nikola, një kompani e specializuar në SUV-ët ekologjik, ka hyrë në tregun amerikan. Nikola e paraqiti kamionçinën Badger ditën e hënë.

SUV-i elektrik përshkruan plot 965 kilometra me vetëm një mbushje. Badger është në gjendje të arrijë shpejtësinë nga 0 deri në 100 km në vetëm 2.9 sekonda. Prodhimi i vazhdueshëm vlerësohet në 455 kuaj fuqi. Ai duhet të jetë në gjendje të trajtojë një ngarkesë rimorkio më shumë se 8000 kilogramë. 

Me makinën, prodhuesi garon me Rivian, Ford, General Motors dhe Tesla, të cilët gjithashtu kanë prezantuar makinat e tyre elektrike. Sipas Nikolës, automjetet e para do të shihen në shtator të vitit 2020, akoma nuk është bërë i ditur çmimi.