Një “aeroplan” që nuk fluturon më shumë se 6 metra mbi ujë(video)

Mariglen 0

Airfish 8 është i dizenjuar nga Wigetworks dhe mund të qendrojë 2 deri në 6 metra sipër ujit me një shpejtësi maksimale prej 177 km/orë.

Duke përdorur sistemin inovativ “Wing-in-ground” krijon një presion të madh ajri midis krahëve të saj dhe ujit poshtë saj duke rezultuar në më pak zvarritje dhe një konsumim karburanti efiçent.

Ideale për udhëtimet apo transportin midis ishujve, ky mjet mund të mbaj deri në 8 pasagjerë dhe në të ardhmen planifikon të arrijë të mbajë deri në 40 njerëz.

 

This post is also available in: English