Një makinë nga Lamborghini si në filmat fantashkencë, makina e të ardhmes! Ja sesi duket

liridona 0

Ferruccio Lamborghini pëlqente makina GT të rehatshme, të pajisura mirë me katër ulëse.
Eshtë koha për të kujtuar Lamborghini Marzal. Në vitin 1967, përpara Monte Carlo GP, Princi i Monakos mori makinën konceptuale një-off për një xhiro të nderit.

Lamborghini do të kthehet në Monaco Historique GP këtë fundjavë,me të njëjtën makinë, me synimin e njëjtë: një xhiro e nderit në një nga makinat e veta më të çuditshme dhe të njohura.

Ajo u emërua pas një brezi veçanërisht të mbushur me luftë . Ky motor ishte, në thelb, gjysma e një Miura’s 4.0-litër V12, dhe përputhet me një kuti me pesë shpejtësi.

Motori nuk ishte e vetmja gjë që Marzal kishte marrë nga Miura. Shasia, edhe pse e modifikuar; boshti i aksit u zgjerua. Megjithatë, ajo erdhi me një sistem të vërtetë të fuqishëm të ajrit të kondicionuar, i nevojshëm sepse kishte mjaft xham.
Ferruçi nuk e pëlqente kurrë qelqin në dyer – ashtu si McLaren Senna! Në të vërtetë, xhami mbulonte sipërfaqen prej 48.4 metrash katrorë të sipërfaqes së Marzal.

Marcello Gandini tha për konceptin: “Në thelb, Marzal po shkonte drejt asaj që shkrimtarët e shkencave-fiction kishin premtuar. Me këto prototipa u bë një deklaratë publike për mënyrën tonë të shikimit të makinave të së ardhmes “.

[Best_Wordpress_Gallery id=”134″ gal_title=”Lamborghini Marzal”]

 

This post is also available in: English