Njihuni me 10 jahtet më të shpejta në botë

ardita 0

1. Jahti që zë vendin e parë në botë për shpejtësi quhet ‘World is not Enough’– Millenium 140, ky superjaht i gjatë 42 metra ka një shpejtësi maksimale prej 70 nyjesh. Eshtë dizajnuar nga Mulder Design dhe u ndërtua në vitin 2004 nga ‘Millenium Superjachts’.

Superjahti është shumë i shpejtë pavarësisht nga madhësia e tij. Shpejtësia tipike për një jaht të madhësisë së saj është afërsisht 20-25 nyje. Qëllimi i këtij projekti ishte dizajnimi dhe ndërtimi i jahtit më të shpejtë por gjithashtu kanë ruajtur një nivel të larte komoditeti, pra nuk është vetëm një jaht i shpejtë por edhe luksoz.

2. Fortuna e gjatë 41 metra dhe ka një shpejtësi maksimale 65 nyje.

3. Wally Power 118 e gjatë 36 metra dhe ka një shpejtësi maksimale prej 65 nyjesh

4. Gentry Eagle i gjatë 35.6 metra dhe ka një shpejtësi maksimale 63 nyje.

5. Alamshar i gjatë 50 metra dhe ka një shpejtësi maksimale prej 60 nyjesh.

6. Ermis2 ka nje gjatesi prej 37.2 metrash dhe ka nje shpejtesi prej 57 nyjesh

7. Nobody është i gjatë 33.5 metra dhe ka një shpejtësi maksimale prej 55 nyjesh

8. AA Absolute është i gjatë 36.6 metra dhe ka një shpejtësi maksimale prej 54 nyjesh.

9. Anthea është i gjatë 27.5 metra dhe ka një shpejtësi maksimale prej 53 nyjesh.

10. Moon Goddess është i gjatë 35 metra dhe ka një shpejtësi maksimale prej 53 nyjesh.

 

This post is also available in: English