Njihuni me mjetin që ka kontakt vizual me këmbësorët

armir 0

Ky mjet i cili është akoma koncept është quajtur “Eye Pod”.

Nga një studim i bërë nga Jaguar tregon që 63% e këmbësorëve dhe çiklistët ndjehen të pasigurtë që i duhet të ndajnë rrugën me makinat vetë-drejtuese. Ky mjet, “Eye Pod”, është krijuar për të pasur kontakt vizual sy më sy ndërmjet shoferit virtual dhe këmbësorit.

Është rikrijuar eksperienca që shumica e njerëzve kanë me shoferat njerëzorë gjatë kohës që kalojnë rrugën dhe këtë gjë bën ky mjet, sapo sheh një person fillon të ngadalësojë deri në ndalim të menjëhershëm.

Nivelet e besimit të këmbësorëve janë regjistruar para dhe pasi ky mjet ka bërë kontaktin sy më sy për të arritur në përfundimin sesa kofident përsoni duket që mjeti do ndalojë për ta.

Ju si ndjeheni apo mendoni për makinat vetë-drejtuese në rrugë.

This post is also available in: English