Nuk do ta besoni se çfarë emri do të ketë motorri i Cadillac!

liridona 0

Disa makina janë aq legjendare, disa prej tyre madje kanë motore me emrat e tyre. Ferrari, për shembull, kishte një V-12 të quajtur Colombo. Për një kohë, Ford kishte Flatty deri në vitin 1953. Dhe gjatë shumicës së viteve ’60, Chrysler kishte Street Hemi, ndoshta motori më i fuqishëm i kohës së saj.

Çuditërisht, për një makinë si portreti si Cadillac, askush nuk u shqetësua kurrë për të dhënë emrin e motorit të atij modeli. Kohët e fundit, General Motors ndryshoi gjithçka që kur vazhdoi të promovonte modelin e tij sportiv CT6. Sipas Motor1, quhet Blackwing, dhe ndërkohë që nuk ka ndonjë arsye për përzgjedhjen e këtij emri, entuziastët e automjeteve nuk mendojnë se është tërheqës.


Cadillac thotë se emri ka një origjinë më pranë luksit sesa performanca. Por kjo ndryshoi në vitin 2004. Modelet V treguan se kishte shumë fuqi, një pikë që Cadillac donte të përforcohej me CT6. Blackwing ka qenë gjithashtu një pikë e madhe shitëse për CT6 të Cadillac kur debutoi në New York Auto Show më parë këtë pranverë, kur motori nuk kishte një emër.