Nuk do ta besoni sesa e zgjuar është kjo Mercedes S-Class!

liridona 0

Mësimdhënia e veturës vetë-ngasëse për të kaluar neper rrugët përreth një qyteti, në çdo kohë, në çdo kohë të ditës, është një detyrë jashtëzakonisht e vështirë.Çfarë ndodh kur automjeti i të së ardhmes duhet të bashkëveprojë me speciet njerëzore?

Mercedes mendon se ideja mund të jetë ndezje e dritave. Ka kuptim.Ne tashmë varemi nga ndriçimi i dritave për të interpretuar kur një makinë afër ka ndërmend të bëjë një kthesë. Ose për te pasur nje orientim.

Megjithëse Mercedes S-Class nuk është aspak një realitet, Mercedes thotë se “njerëzit duhet të jenë në gjendje të vlerësojnë shpejt dhe me besueshmëri se çfarë do të bëjë një automjet i pavarur. Mjeti duhet të ofrojë informacion në lidhje me qëllimet e tij në një mënyrë që njerëzit të kuptojnë menjëherë dhe në mënyrë intuitive “. Dhe kjo është arsyeja pse kjo S-Class është e pajisur me një familje dritash miqësore.

Kushtoj vëmendje, këtu është shpjegimi i madh i asaj që duhet të shikoni për drejtpërsëdrejti nga goja e Benz-it: “Grila e radiatorëve, dritat, pasqyrat e jashtme dhe sipërfaqja e ulët e dritareve tregojnë për këmbësorët dhe trafikun përreth se makina po vepron në mënyrë autonome.
Llambat në çati japin informacion rreth veprimeve të ardhshme që automjeti do të kryejë. Ndezje e ngadaltë do të thotë se makina po frenon. “Ose mund të shikoni për dritat e frenave …

“Dritat në çati gjithashtu ndjekin lëvizjet e njerëzve në anën e rrugës dhe para automjetit për të sinjalizuar se automjeti është i vetëdijshëm për praninë e tyre. Duke vepruar kështu, automjeti kooperativë rikrijon kontaktin natyror me sy që do të kishte ndodhur ndërmjet shoferit dhe këmbësorëve. Ndezje e shpejtë tregon se është gati të shkojë.