Pal-V, kjo është makina e së ardhmes (video)

armir 0

E ardhmja është afër.
Pal-V është makina e parë në botë e cila edhe mund të fluturojë. Është një makinë vetë-stabilizuese e cila edhe mund të ecë në rrugë por edhe mund të fluturojë.

 

Mjeti 2-vendësh mund të fluturojë me një shpejtësi prej 180 km/orë dhe mund të ecë në rrugë me një shpejtësi prej 160 km/orë.
Gjithsesi, nëse e dëshironi këtë makinë do ju duhet një liçencë piloti sepse Pal-V është e çertifikuar për të fluturuar nën rregullat e FAA dhe EASA.