Pasi të shikoni këto foto me siguri nuk do të ankoheni më për rrugët e Shqipërisë

ardita 0

Shoferët në mbarë botën ankohen për kushtet e rrugëve që udhëtojnë dhe pyesin veten se pse qeveria nuk ka bërë asgjë për rrugët e shkatërruara. Edhe shoferët në SHBA, Kanada, Europë etj, të cilët kanë qasje në rrugët më të mira në botë, ankohen për gjendjen e rrugeve që përdorin.

Ata do të ankoheshin më pak nëse do të dinin se çfarë duhet të durojnë shoferët në vendet e tjera si në Kuba, Kinë etj. Shoferët nuk duhet të çuditen nëse hasin në një gropë apo ta kenë rrugën e plasaritur, në fund të fundit rrugët shërbejnë si një platformë për miliona makina. 

Autoritetet përkatëse duhet të sigurohen që shoferët të përdorin rrugë që nuk do ta rrezikojnë jetën e tyre. Ne kemi mbledhur disa pamje të rrugëve që asnjë shofer nuk duhet të lejohet të udhëtojë. Megjithatë, disa vende i lejojnë shoferët që t’i përdorin këto rrugë. 

24. Tuneli Guoliang në Kinë

Ndërtimi i rrugëve është një projekt i shtrenjtë, kështu që duhet të ketë kuptim për qeverinë që ta bëjë këtë. Autoritetet në Kinë vendosën të mos ndërtonin një rrugë që do të përdornin vetëm 300 fshatarë, kështu që 13 prej këtyre fshatrave vendosën të ndërtonin një tunel përmes shkëmbit të ngurtë të një shkëmbi vertikal.Rruga e tunelit ndodhet në krahinën e Henanit.

23.  Zoji Pass në Indi

Pothuajse të gjitha rrugët që qarkullojnë rreth maleve më të larta në botë do të ishin të rrezikshme, por Pass Zoji është ai që përdoruesit e rrugës duhet të shmangin më së shumti. Bazuar në një rrugë me baltë, Pass Zoji nuk ka sheshe dhe sinjalistikë, gjithashtu ka shumë probleme me rrëshqitjen.

22. Rruga North Yungas në Bolivi

Kjo rrugë është kaq e keqe saqë vendasit e quajnë Rruga e Vdekjes për arsye të dukshme. Eshtë 40 kilometra rrugë me një korsi. 

21. Rruga Fairy Meadows në Pakistan

Njerëzit të cilët dëshitojnë të rrezikojnë e jetën e tyre përgjatë shtigjeve malore dhe kanë nerva çeliku janë të vetmit që do të përdornin rrugën Fairy Meadows. Rruga është e hapur vetëm gjatë verës dhe përfshin nëntë milje shkëmb dhe zhavorr. Gjashtë milje nga kjo është e rrezikshme.

20. Commonwealth Avenue në Filipinë

Nëse keni menduar se në Los Anxhelos ka trafik, atëherë nuk keni përjetuar Commonwealth Avenue. Dallimi i madh midis këtyre rrugëve është se Commonwealth Avenue është kaos absolut, të cilin autoritetet akoma nuk e kanë zgjidhur.

19. Rruga Himalyan në Indi

Shumica e rrjeteve rrugore përgjatë Himalajeve janë të varfra, por ajo për të cilën po i referohem është Lugina e Pangajit përmes Kashmirit. Shoferët që duan të testojnë aftësitë e tyre për të manovruar jashtë rrugës duhet të përdorin rrugën Himalayan.

18. Rruga Taroko George në Tajvan

Shumë vendas e konsiderojnë atë si një nga rrugët më të rrezikshme në Tajvan, pasi ka shkëmbinj të shumtë që bien papritur, shtigje të ngushta dhe kthesa të mprehta. Shoferët duhet të mbajnë një sy mbi automjetin e tyre, pasi shkëmbinjtë dhe burimet kanë tendencë të duken kur shoferi më së paku pret.

17. Autostrada Halsema në Filipinë

Duket se Filipinët nuk kanë vetëm një rrugë të dëmtuar, ka disa. Autostrada Halsema shërben si rruga drejt destinacionit turistik popullor Sagada. Nëse udhëtoni në këtë rrugë, ju mund të dëshironi të përdorni një automjet të vogël, pasi një nga dy autobusë rrëzohet përgjatë skajeve çdo vit.

16. Autostrada Karnali në Nepal

Autostrada Karnali ndodhet në Himalajet e Nepalit Perëndimor. Rruga është 155 milje e gjatë. Në fakt shumë shoferë shpresonin për asfalt por janë shtangur kur zbuluan se autostrada Karnali është një rrugë e paasfaltuar. Gjendja e rrugës është aq e keqe sa që çiklistët që hyjnë në të pendohen për vendimin.

15. Rruga Kishtwar në Indi

Ndërkohë që Rruga e Kishtvar mund t’u ofrojë turistëve mundësi të për të bërë fotografi të mrekullueshme nga pikëpamjet mahnitëse, por gjithashtu ofron edhe frikë të shumta që nuk mund të jenë kaq emocionuese për të përjetuar. Rruga është e ngushtë dhe nuk ka mbrojtje për 100 milje.

14. Lion’s Back (Kurrizi i Luanit) në SHBA

Megjithëse ‘Lions Back’ nuk është një rrugë zyrtare, mund të merret në konsideratë pasi edhe një numër i Jeepëve e kanë ngjitur këtë rrugë famëkeqe. ‘Lions Back’ është një kreshtë ranore në Moab, Utah dhe dikur ka qënë shumë e vizituar nga shoferëe e automjeteve 4×4.

13. Ruta 5 në Kili

Kur të jeni në rrugën routa 5, e njohur ndryshe si Ruta 5, rruga me dy korsi, e shtruar do t’ju japë përshtypjen se gjithçka është një luginë ‘hunky’. Edhe pse rruga ka një kufi të shpejtësisë prej 62 mph, ajo është e mbushur me luginën e thellë, pikat e pjerrëta dhe një shkretëtirë.

12. Rruga Atlantike në Norvegji

Rruga Atlantike është një autostradë pesë milje që lidh ishujt midis Kristiansund dhe Molde, ka tetë ura dhe shtrihet përgjatë oqeanit dhe valët e mëdha dhe erërat e ashpra godasin gjatë stuhive.

11. Autostrada  1 Federal në Meksikë

Rruga shtrihet për më shumë se 1.000 milje përgjatë Gadishullit Baja. Kamionët e mallrave që transportojnë mallra në qytete të largëta dhe në fshatra përdorin autostradën federale 1. Rrugët përgjatë maleve dhe kanë gracka të shumta. 

10. Autostrada Kabul-Jalalabad në Afganistan

Mos prisni që udhëtimi në këtë rrugë të jetë i lehtë, pasi rreziku mund të ndodhë në çdo moment. 

9. Gorges Du Dades në Marok

Maroku ka shumë rrugë interesante që mund të duken zbavitëse për t’u eksploruar. Megjithëse rrugët ofrojnë pamje spektakolare përmes peizazheve të shkreta, fshatrave dhe palmave nëpër luginën e Dadesit midis Maleve Atlas dhe vargmalit Anti-Atlas, por kjo është një rrugë e rrezikshme për udhëtarët që marrin.

8. Rruga Skipper Canyon në Zelandën e Re

Autoritetet përcaktuan se Skipper Canyon Road ishte aq kompleks saqë i lejonin drejtuesit të përdorin atë nëse kishin leje, jo patentë shoferi, por një leje për të përdorur Skipper Canyon Road.

7. Rruga Luxor-Al-Hurghada në Egjipt

Shumica e rrugëve që kam renditur ofrojnë sfida të terrenit, por rruga Luxor-al-Hurghada është pak më ndryshe. Megjithëse nuk ofron terrenin më të butë në botë, rruga Luxor-al-Hurghada ka fituar një reputacion të keq për arsye të tjera. Shoferët që janë të guximshëm për të marrë atë rrugë janë duke të kenë shumë kujdes pasi ka disa banda që mund t’i vjedhin. 

6. Rruga Patiopoulo-Perdikaki në Greqi

Greqia është një destinacion i madh pushimi për turistët që duan të vizitojnë një vend evropian të mbushur me një histori të pasur. Edhe pse shumica e turistëve drejtohen për plazhet e Greqisë, disa u tunduan të provonin alternativat më të guximshme. Turistët që provojnë Rrugën Patiopoulo-Perdikaki do të ndeshen me një udhëtim me gunga. Rruga është e ngushtë, e mbushur me gropa, mungon muri mbrojtës dhe bëhet i rrëshqitshëm kur bie shi.

5. Autostrada Suchuan Tiber në Kinë

Shoferët që janë të guximshëm për të marrë në autostradën Tiber të Sichuan nuk duhet të kenë një problem me të qenurit një statistikë, pasi autostrada mban një rekord prej 7,500 viktimash për 100,000 përdorues. Kjo do të thotë që një shofer ka 7,5 për qind shans që të mos e kthehet në shtëpi nëse ai përdor atë autostradë. Shkak është rezultat i rrëshqitjeve të shpeshta të shkëmbinjve, ortekëve dhe rreziqeve të tjera të motit.

4. Rruga Stelvio Pass në Itali

Kjo rrugë mund të jetë një pamje e bukur për disa, por mund të jetë e ndërlikuar nëse nuk keni një përvojë të mjaftueshme në timon. Shoferët që duan një pamje piktoreske të fshatit italian do të jenë të lumtur të hyjnë këtë rruge që shtrihet 1.6 milje.

3. Rruga Hindustan Tibet në Indi

Një nga aspektet që është mbresëlënëse për Rrugën Hindustan të Tibetit është përpjekja njerëzore e përfshirë për të ndërtuar një pamje kaq të mrekullueshme. Megjithëse rruga e Tibetit në Hindustan ofron pamje të mrekullueshme dhe është një spektakël i mrekullueshëm për shkak të ndërtimit të mrekullueshëm, ajo është e mbushur me rreziqe. Një veprim i gabuar në Rrugën Hindustan të Tibetit dhe ky është fundi i udhëtimit tuaj.

2. Autostrada BR-116 në Brazil

Autostrada BR-116 është autostrada e dytë më e gjatë në Brazil, që përfshin nga Fortaleza në Jaguarao. Mijëra shoferë nuk janë kthyer në shtëpi pas përdorimit të autostradës së rrezikshme. Një nga pjesët më të rrezikshme të autostradës është pjesa e shkëmbinjve.

1. Autostrada Trans Siberinan në Rusi

Nëse jeni ankuar për trafikun në autostradën që merrni për të shkuar në punë, jini mirënjohës që ka asfalt, pasi Autostrada Trans Siberiane në Rusi duket si një pistë balte.