Për shkak të sediljeve, Fordi tërheq nga tregu mbi 500 mijë makina

ardita 0

Ford po tërheq më shumë se 550,000 kamionë dhe SUV në Amerikën e Veriut, sepse ‘kurrizet’ e sediljeve mund të mos i kufizojnë siç duhet njerëzit në një përplasje.

Midis tyre përfshihen gjithashtu disa SUV të 2020 Explorer dhe Lincoln Aviator me sedilje të pasme me mekanizma manuale të kthimit.

Ford thotë se kamionët mund të mos kenë një kunj të tretë të nevojshëm për forcën e sediljes, duke rritur rrezikun e lëndimit në një aksident. Ford thotë se nuk di për ndonjë përplasje ose dëmtim.

Tregtarët do të inspektojnë strukturat e sediljeve dhe do t’i zëvendësojnë nëse është e nevojshme. Shumica pritet të kalojë. Pronarët do të njoftohen duke filluar nga data 7 tetor.