Porsche 911 GT3 eksperienca që nuk harrohet kurrë

Mariglen 0

Makinat si Porsche 911 GT3 janë si ari, asnjëherë se humbin vlerën dhe në qoftë se kombinohet me gjërat e duhura, i shton akoma më shumë vlerën. Në këtë artikull kam përshkruar eksperiencën time të parë me një Porsche 911 GT3.

Çdo adhurues i makinave duhet të ketë pelqim ndaj Porsche 911 Carrera. Asnjë mjet tjetër performance nuk ka ruajtur aq mirë me ADN-n e vetë origjinale. Në qoftë se do u projektonte tani, ajo do ishte ndryshe; trupi do ishte me aerodinamikë dhe motorri do ndodhej para aksit të pasëm dhe jo mbi të. Por ajo që tregon përkushtimin e Porsches në trashëgiminë e vetë, është projektimi i thjeshtë i Carrera-s përtej limiteve të veta.

E ndiej mundin dhe pasionin që ndërtoi këtë makinë, gjatë gjithë këtyre viteve ridizenjimi. GT3 trashëgon çdo pjesë përfekte: freksion të dyfishtë me transmision automatik që është i pandjerë dhe i shpejtë, një motorr të sheshtë 6-cilindërsh që nuk mundohet shumë për të prodhuar 500 kuajfuqi, një sistem drejtimi me asistenc elektronike, një shasi që tejkalon gabimet dhe shperblen saktësinë dhe së fundmi frena që ofrojnë siguri në çdo moment.

Kjo eksperiencë ishte e hidhur dhe e embël një kohë sisht. Sikur të kisha mundësinë te ngasja një 911 vite më para dhe të gjithë të kishin mundësinë që të përjetonin diçka të tillë.

This post is also available in: English