Porsche 918 del nga pritshmëritë në Nurburgring! Ja pse!

liridona 0

Porsche 918 është një nga ato makina që fëmijët do të vendosnin postera në muret e tyre të dhomës së gjumit.Kombinon fuqinë e një V8 të aspiruar natyral me 4.6 L, me dy motore elektrike për një prodhim të kombinuar prej 875 kuaj fuqi dhe 944 lb-ft çift rrotullues.

Zero në gjashtëdhjetë metra është bërë në vetëm 2.4 sekonda me një shpejtësi maksimale prej 214 miljesh në orë.

Ashtu si me pothuajse çdo performancë Porsche, makina gjermane mori 918 në Nurburgring për të parë se sa shpejt mund të shkonte. Ai arriti një kohë prej 6 minutash dhe 57 sekondash, e cila ishte një rekord në xhiron e rrugës mbrapa në 2013. Që atëherë Porsches më të shpejtë (dhe prodhuesit e tjerë të makinave) e kanë mundur atë kohë, por kjo ende nuk e bën 918 më pak të suksesshme.

Shefi i Porsche Motorsport Frank-Steffen Walliser tha se ata po punojnë për një pasardhës të ri të 918, por se çdo makinë zëvendësuese do të duhet të mundë makinën e vjetër Nurburgring kohën e xhirimit në së paku 30 sekonda.

“Ajo duhet të arrijë një 6m 30 në Nürburgring,” tha Walliser. “Nuk më intereson drivetrain, 6m 30s është objektiv. Makina sportive përcaktohen nga performanca e tyre. Një makinë elektrike në 6m 30s është mjaft sfidë. ”