Prezantohet Apollo IE në panairin e Gjenvës,ja sa do të kushtoi

Admin 0

Apollo, kompania që synon të te krijojë një supermakinë, që është shumë e fuqishme dhe e mrekullueshme, është në Gjenevë për shfaqjen e makinave. Por nuk është në të vërtetë në shfaqje. Pse? Me sa duket kompania dëshiron që njerëzit të shohin makinën e saj në rrugë, në jetën reale.

IE është shkurtimi për Intensa Emozione, italisht do thotë, emocion intensiv. Apollo thotë se makina u krijua nga një “fletë e bardhë letre”. Nën kofano është një V12 me 6,3 litra që prodhon një 780 kuaj fuqi dhe një shpejtësi maksimale prej 208 mph. Çmimi bazë është 2.3 milion euro, ose rreth 2.7 milion dollarë. Vetëm dhjetë Apollo IEs do të krijohen.

Makina ka një transmetim manual me sekuencë gjashtë shpejtësish, me raporte të rregullueshme të marsheve dhe zhvendosës të ngarjes. Ajo ka një peshë të frenuar prej 2.755 £, e bërë e mundur pjesërisht nga korniza fibër karboni. Në nivelin më të ulët, në disa mënyra të drejtimit, pjesët e makinës janë pak më shumë se dy inç jashtë terrenit.

Apolloja e re u ndërtua në Itali dhe përfaqëson një pushim nga Gumpert, i cili e bëri më parë Apollon; Asetet e Gumpert u shitën në Hong Kong investitorë në 2015.

Lini një Përgjigje