Prezantohet Koncepti BMW iX3. Një makinë e mahnitshme!

liridona 0

Ja ku është fuoristrada e parë-elektrike e BMW-së – një X3 të ristrukturuar me teknologjinë më të fundit të “eDrive” të firmës që jep “përparime të konsiderueshme në drejtim të karakteristikave të performancës, gamës operative, peshës, hapësirës së paketimit dhe fleksibilitetit”.

Set për të rivalizuar me Jaguar I-Pace, Audi e-tron Quattro dhe Mercedes EQ C, iX3 përmban një impiante modulare EV, me motor elektrik, transmetimi dhe elektriciteti i energjisë janë grupuar në një komponent të vetëm. Kjo gjë e bën më të lehtë “integrimin në arkitektura të ndryshme të automjeteve” dhe “të përshtatet me nivelet e performancës të kërkuara dhe hapësirën në dispozicion”.

Në iX3 keni një bateri me “mbi 70kWh” të kapacitetit, duke dhënë më shumë se 249 milje të diapazonit në ciklin e ri WLTP, rreth 268 kuaj fuqi dhe një kohë rikarimi prej 30 minutash nga një karikues me shpejtësi 150kW.

Mos harroni, ndryshe nga rivalët e saj, iX3 nuk është një objekt i porositur, por një makinë ekzistuese. BMW thotë se iX3 “përmban integrim të veçantë të shasive . Në të ardhmen jo shumë të largët, BMW thotë se do të jetë në gjendje të përshtatet me një motor me djegie të pastër, me sistemin e ngarjes se makines hibride.
I zbuluar në ekspozitën e Pekinit në këtë javë, iX3 do të ndërtohet në fabrikën e BMW-së në Shenyang të Kinës. Asnjë fjalë zyrtare per datën e prezantimit, por jemi te sigurt qe do te jete nje makine perrallore.

This post is also available in: English